Wat is Tenue de Ville?

Als je tenue de ville vertaald betekend het stadskledij. De reden waarom het stadskledij word genoemd is omdat het voorheen veel gebruikelijker was om formeel voor de dag te komen.

Tegenwoordig word deze dresscode veel gebruikt voor bruiloften, openingen en feesten. Heren dragen voornamelijk een (effen) blauw of grijs kostuum, bij voorkeur met een licht overhemd. Een zwart kostuum is hier niet gebruikelijk. Tegenwoordig mag een subtiel dessin als een krijtstreep of ruit ook. Hoe formeler de gelegenheid, hoe donkerder het kostuum. Voor zomerse bruiloften is het ook toegestaan om lichtere tinten te dragen.

Het is bij deze dresscode verplicht om een stropdas of vlinderdas te dragen.

Bij een das mag een subtiel dessin, maar het moet het wel één geheel worden in combinatie met uw kostuum. Vergeet geen pochet toe te  voegen hierbij is het wel belangrijk dat het past bij uw das en/of overhemd.

De voorkeur voor schoenen gaat hierbij uit naar een nette dress shoe. Denk dan aan een donker leren veter- of gespschoen. Het is daarnaast belangrijk om de riem af te stemmen op de schoenen.

Draagt u geen riem maar bretels? Dan is het ook belangrijk om goed te matchen met uw kostuum en overhemd.

Gerelateerde artikelen

Blog

Vacature verkoopmedewerker 24 uur

Onze medewerkers zijn de belangrijkste factor van onze serviceniveau. Creatieve, gedreven en gepassioneerde talenten met oog voor service en het realiseren van commerciële doelstellingen.

Lees verder
Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?