Wat is een chino?

Sportief, klassiek, trendy of toch formeel. Met deze veelzijdige broek kunt u vrijwel alle kanten op. Maar wat maakt een broek nou precies een chino? En waar moet u op letten bij het kopen van een chino? 

Het beeld van een vormloze, saaie, ouderwetse broek is al lang verleden tijd. Tegenwoordig kan een chino met hetzelfde comfort van uw favoriete spijker/jogging broek gedragen worden, in verschillende (stretch) stoffen en allerlei moderne kleuren. Toch kunt u wat ons betreft nooit de mist in gaan met de tijdloze, goedzittende, khaki variant. Essentieel in de garderobe van de moderne man.  Hieronder zullen wij u wat verder inlichten over wat een broek nou precies een chino maakt.

Wanneer is een broek een chino?

De chino kunt u zien als de katoenen, casual versie van een pantalon. Familie van de jeans. Dit vanwege de gelijkenis in de manier van weven. Echter is de jeans in een blauw/witte, ruwere variant geweven terwijl een chino oorspronkelijk uit een kleur bestaat. In de loop der jaren is dit natuurlijk wat meer een grijs gebied geworden, jeans in zachte, gekleurde stoffen en chino’s in gemêleerde varianten. Toch blijven er een aantal onderscheidende kenmerken.

De schuine steekzakken zijn hier een mooi voorbeeld van, heel typerend voor een chino. In tegenstelling tot de opgestikte zakken bij de jeans zijn er aan de achterzijde twee soorten zakken die u altijd terug zult vinden bij een chino, namelijk de paspelzak of strookzak. (Beide vaak af te sluiten met een knoop.) Omdat dit twee woorden zijn die u waarschijnlijk precies niks zeggen zullen we het verschil hieronder duidelijk illustreren.

Dit zijn de beste chino’s voor mannen

Gerelateerde artikelen

Blog

Vacature verkoopmedewerker 24 uur

Onze medewerkers zijn de belangrijkste factor van onze serviceniveau. Creatieve, gedreven en gepassioneerde talenten met oog voor service en het realiseren van commerciële doelstellingen.

Lees verder
Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?