Waar let ik op bij het kopen van een pak?

De gemiddelde man komt er eigenlijk niet onderuit, op een geven moment zal hij toch echt een keer een pak nodig gaan hebben. Of het nou voor een nieuwe baan, sollicitatiegesprek, uitvaart of een bruiloft is, het liefst gaat u dat aan in een mooi, goedzittend pak. Echter is dit  nog niet zo simpel als het lijkt, want waar moet u op letten? Hoe werkt dat matensysteem nou eigenlijk? En nog belangrijker, waar kan ik terecht? Hierbij zouden wij u graag een stukje verder helpen. 

Maatvoering

Laten we bij de maatvoering beginnen, deze kunt u in drie categorieën plaatsen, reguliere maten, kwartmaten en lengtematen. Zo is een 25 (kwartmaat) dus simpel gezegd een kortere versie van de maat 50 (confectiemaat), met een 102 (lengtemaat) als optie voor de wat langere man. Dit omdat het in de confectie qua maatvoering nou eenmaal wat preciezer komt kijken dan in het lettermaat systeem. Even als voorbeeld; een man met jeansmaat 34/32 zou dus bij een 25 uitkomen terwijl iemand met jeansmaat 34/36 een 102 nodig zou hebben. 

Na de maat is de kleur en de stof het volgende aandachtspunt, aangezien dit voor u een totaal nieuwe wereld is raden wij u eigenlijk altijd aan om met een klassieke basiskleur te beginnen. Eigenlijk zit u met een mooi, tijdloos donkerblauw kostuum altijd goed.  Hierdoor kunt u het kostuum voor meerdere gelegenheden gebruiken en heeft u dus veel meer waar voor uw geld. Draag het kostuum in de winter met een mooie coltrui of in de zomer met een fris linnen overhemd, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Veel gemaakte fouten

Voor ons bij Thom Broekman zijn er een aantal vaak geziene fouten waarvan we u graag zouden behoeden, deze zijn namelijk als volgt:  

 • Te lange broekspijpen of mouwen. Een goede verkoper zou u hier altijd van behoeden, toch gaat het nog vaak genoeg mis. Een kostuum ziet er, ongeacht de prijs of kwaliteit, nou eenmaal een stuk charmanter uit als de mouw en broek lengte precies goed is. 
 • Een van onze grootste merkbare puntjes, colberts waarvan de splitjes nog vastgestikt zitten, simpel te verhelpen, zolang u ervan op de hoogte bent. 
 • Het moderne colbert heeft eigenlijk altijd twee knopen, hiervoor is eigenlijk maar één simpele regel; de onderste knoop blijft altijd open. 
 • Tot slot, maak gebruik van een kleermaker. Het zal zelden voorkomen dat een kostuum uit het schap gelijk perfect zal zitten. Dus wees niet bang om uw broek net iets in te laten korten, het jasje te tailleren, of eventueel een broekspijp te versmallen, dit zijn stuk voor stuk details die het verschil kunnen maken tussen een ‘oke’ en een perfect zittend kostuum. Laat hier een kenner bij meekijken, zo gaat u altijd perfect de deur uit. 

    Gerelateerde artikelen

    Blog

    Vacature verkoopmedewerker 24 uur

    Onze medewerkers zijn de belangrijkste factor van onze serviceniveau. Creatieve, gedreven en gepassioneerde talenten met oog voor service en het realiseren van commerciële doelstellingen.

    Lees verder
    Start chat
    Chat met Thom
    Thom Broekman Whatsapp
    Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?