Tenue de Ville

Je hebt een drukke dag voor de boeg; meetings, een lunchafspraak en ‘s avonds een feestelijke bijeenkomst. Comfort vind je belangrijk maar je wilt bovenal goed verzorgd de straat op. Precies dat is hoe tientallen jaren geleden de dresscode Tenue de Ville ontstond. Tenue de Ville betekent dan ook, vertaald uit het Frans, letterlijk: ‘Stadskledij’.  

Tegenwoordig zien we deze dresscode niet perse meer in de stad, maar voornamelijk op ontvangsten, buitenfeesten en bruiloften.

Er is sinds de Franse beginjaren veel veranderd aan de stijlregels rondom de Tenue de Ville dresscode, daarom heeft een van onze dresscode-experts Wouter een aantal tips samengesteld om jou op weg te helpen.

De kracht van eenvoud

Over het algemeen is het Tenue de Ville een eenvoudige dresscode, maar juist dat kan het lastig maken. De man wordt in deze dresscode verwacht in een maatpak, met als basisregel: Less is more. Dit betekend dat er doorgaans gebruik wordt gemaakt van simpele effen kleuren zoals zwart, blauw of grijs. In deze dresscode horen dassen en strikken er helemaal bij, maar blijf ook hierin het liefst bij de veilige rustige kleuren.

Om het helemaal af te maken combineer je het maatpak met donkere leren schoenen en een riem in een bijpassende kleur.

Jouw eigen twist

Ondanks dat deze dresscode een lange geschiedenis heeft, biedt de hedendaagse interpretatie ervan steeds meer vrijheid voor eigen input. Mocht je hierin willen experimenteren, probeer dan eens een licht patroon of een pastelkleur in het pak aan te brengen. 

Als stelregel zou je hierin kunnen aanhouden dat: hoe formeler het evenement, hoe donkerder het pak. Het is dus gebruikelijk om op een bruiloft de kleuren simpel en donker te houden, maar bij een strandfeest heb je best wat ruimte om met de kleuren te experimenteren.

Bij Thom broekman bieden we jou alles om jouw eigen Tenue de Ville samen te stellen, of je je nu wilt kleden voor een bruiloft of een zomers strandfeest. We zijn erg benieuwd hoe jij onze tips toepast op jouw eigen stijl. Laat het ons vooral weten!

Jouw eigen Tenue de Ville samenstellen

Gerelateerde artikelen

Blog

Vacature verkoopmedewerker 24 uur

Onze medewerkers zijn de belangrijkste factor van onze serviceniveau. Creatieve, gedreven en gepassioneerde talenten met oog voor service en het realiseren van commerciële doelstellingen.

Lees verder
Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?