Overhemden en pasvormen

Overhemden en de pasvormen

Het vinden van een perfect zittend overhemd kan hetzelfde aanvoelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. De diverse pasvormen en modellen en materialen maken het er niet altijd gemakkelijker op om goed overhemd te vinden. Speciaal voor u zet Thom Broekman dan ook graag de meest gangbare pasvormen op een rijtje.

De zoektocht naar het perfecte overhemd start hier.

Super slim fit overhemden

Dit sterk getailleerde hemd accentueert het atletische figuur van de mannen. Een super slim fit overhemd heeft een smalle snit en valt daardoor extra smal op het torso.

Slim fit overhemden

Dit model is een getailleerde overhemd voor slanke en modebewuste mannen. Twee coupenaden op de rug verzekeren je van een mooi, geaccentueerde pasvorm. In het assortiment hebben wij een ruime keuze aan slim fit overhemden.

Tailored Fit overhemden

Bij een tailored overhemd wordt iedere afzonderlijke maat apart gesneden. Het overhemd past op deze manier perfect aan de vormen van de drager aan en voelt alsof deze op maat gemaakt is. Deze pasvorm is bij Thom Broekman beschikbaar van Olymp Signature.

Modern Fit overhemden

Deze pasvorm heeft meer bewegingsvrijheid dan een slim fit pasvorm. Een modern fit overhemd kent een lichte taillering en past daardoor perfect in de actuele trend van smalle silhouetten.

Regular fit overhemden

Deze pasvorm kenmerkt zich door de extra bewegingsvrijheid, dit model is namelijk voorzien van twee rugplooien. De pasvorm heeft een klassiek-normale snit en is verkrijgbaar in een breed assortiment aan maten.

Overhemden met extra lange mouwlengte

Voor mannen met lange armen hebben wij in het assortiment een uitgebeide keuze met overhemden met extra mouwlengte. Overhemden met mouwlengte 7 zijn altijd beschikbaar in de basis kleuren, wit, zwart, licht blauw en donker blauw. In de slim fit en modern fit van Olymp, R2, Alessandro Mancini. De overhemden van Olymp zijn strijkvrij, dus hoeven niet of nauwelijks gestreken te worden. De overhemden met mouwlengte 7 hebben gemiddeld 5 centimeter extra mouwlengte. De mouwen met extra mouwlengte hebben ook een extra lange rug lengte.

Diverse Stoffen en materialen

Doordat er voor de productie van overhemden ontzettend veel verschillende soorten stoffen gebruikt worden bij de productie van overhemden. Ook gebruikt ieder merk andere samenstellingen en wevingen dit maakt het extra lastig. Aan te raden is dan ook om u goed te laten informeren en zelf te ervaren hoe de verschillende pasvormen bij u zit.

Thom Broekman heeft een zeer uitgebreid aanbod overhemden in diverse kleuren en prints  van onder andere: HUGO BOSS, Olymp, Profuomo, Thomas Henderson, Alessandro Mancini en R2 Amsterdam.

Katoenen overhemd

De meeste overhemden worden van 100% katoen gemaakt. Een katoenen overhemd is prettig voor veel omstandigheden. Katoen voelt zacht aan en is een natuurlijke stof waardoor deze ademt. Een katoenen overhemd is gemakkelijk te strijken ook al zijn tegenwoordig heel veel overhemden van 100% katoen strijkvrij. Als je deze overhemden op de juiste manier wast hoef je deze niet meer te strijken. 

Linnen overhemd

Een linnen overhemd is heerlijk voor de zomer. Vaak wordt linnen gemixt met katoen zodat het overhemd iets steviger aanvoelt. Bekijk dus altijd het etiket waar het overhemd uit bestaat. 

Linnen voelt fris aan in de zomer en ademt. Deze stof oogt ook chique en kan je voor diverse gelegenheden dragen.

Stretch overhemd of Knitted Shirt

Een overhemd met stretch is vaak een knitted overhemd. De merken Olymp en Profuomo blinken uit in deze stoffen. Een knitted shirt is gemaakt van katoen en elastaan. Zodat deze strak om je lichaam zit en toch comfort biedt. Het knitted shirt is ook nog een strijkvrij.

Oxford overhemd

Wat is een oxford overhemd? Een oxford shirt is gemaakt van een Oxford stof. Het is een weeftechniek. Een Oxford shirt wordt vaak gemaakt van 100% katoen. 

Een Oxford is perfect voor casual gelegenheden. De stof is slijtvast en voelt zacht aan. 

Bent u op zoek naar het beste overhemd? Wij geven u advies

Of shop online, advies nodig? Mail, bel of whatsapp ons!

Wij zien u graag langskomen om u te adviseren bij de zoektocht naar het perfecte overhemd. De koffie staat altijd voor u klaar! 

Gerelateerde artikelen

Blog

Vacature verkoopmedewerker 24 uur

Onze medewerkers zijn de belangrijkste factor van onze serviceniveau. Creatieve, gedreven en gepassioneerde talenten met oog voor service en het realiseren van commerciële doelstellingen.

Lees verder
Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?