Herenmode merk uitgelicht: Jacob Cohen

In de rubriek ‘merken van Broekman’ belichten wij door het hele jaar heen merken uit het assortiment. Of het nu een groot, klein, bekend, onbekend, oud of nieuw merk in. In deze aflevering: Jacob Cöhen, een merk dat uitmunt in Italiaanse jeans, gebruik maakt van de beste materialen en de perfectie benaderd.

Het Italiaanse modemerk focust zich voornamelijk op het maken van jeans. De jeans van Jacob Cöhen handgemaakt in Italië. De stoffen die zij gebruiken zijn van een goede kwaliteit en hebben een extreem hoog draagcomfort. Jacob Cöhen combineert het herenmode details met jeansdetails. Een goed voorbeeld is het riemlusje, dit is echt een herenmode detail, maar een echt denim detail is chain stitch waarmee naden zijn gestikt. De chain stitch ofwel kettingsteek is een sterkere steek dan de enkele steek. Er zijn speciale machines voor nodig steek te maken. Hier later meer over.

Het ontstaan van Jacob cohen

Jacob Cöhen is een familiebedrijf en dat zich sinds 2003 is gaan focussen op luxe en kwaliteit. Hoog in het vaandel staan hoogwaardige materialen, uitmuntende pasvormen en fijne handgemaakte details. Zo kunt u de iconische jeans van Jacob Cohën kun je herkennen aan de zilveren knopen, gekleurde labels van paardenhaar, geparfumeerde stof, kettingsteek langs de naden en de zeer comfortabele pasvorm.

Gerelateerde artikelen

Blog

Werken moet lonen!

Afgelopen dinsdag 19 september was het Prinsjesdag. Een demissionair kabinet geeft deze dag toch een net wat andere lading en al helemaal met onrust in

Lees verder
Blog

UPV: wat is dat?

We hebben het allemaal wel eens gezien, beelden die we liever niet zien. Grote bergen kleding, ook wel textielafval wat geen nieuwe bestemming krijgt. Veelal

Lees verder
Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?