Klaar voor kantoor! 4 x stijltips van Thom Broekman

Met een beetje geluk heb je de hele zomer rondgebanjerd in shorts en op slippers. Erg relaxed, maar de zomervakantie zit er natuurlijk bijna weer op en dat betekent dat je weer aan de bak mag. Hoe kleed je je naar kantoor? Wij vroegen het aan Daan Broekman van herenmodezaak Thom Broekman. Hij deelt zijn belangrijkste stijladviezen, zodat jij de plank nooit meer misslaat.

Tip 1: “Liever overdressed dan underdressed”

Een eerste indruk kan je maar een keer maken. Weet je niet wat je aan moet? Ga altijd netter gekleed dan je denkt dat moet. Misschien krijg je wat opmerkingen, maar mensen nemen je vaak wel serieuzer. Ben je voor je gevoel toch iets te overdressed, dan doe je je colbert gewoon uit. Een mooie combinatie is dit kostuums van Digel met een overhemd van Olymp.

Tip 2: Ga voor aangesloten pasvormen

Wil je smart casual overkomen? Kies dan voor aangesloten pasvormen. Een mooi voorbeeld is deze outfit met een slim fit jeans van Jacob Cohen en een slim fit overhemd van R2. Wat wij vaak zien, is dat mannen hun smart casual outfit niet afmaken. Daarmee bedoelen wij dat de kledingstukken goed zijn, maar de pasvorm of maat niet. Een te grote broek die aangesnoerd is met een riem, een te lange broeken; dat staat slordig. Vraag daarom altijd in de winkel aan de adviseur of de maten juist zijn.

Tip 3: Vervang je overhemden op tijd

Overhemden in lichte kleuren worden na veel dragen vaak wat vies in de boord. Je ziet het niet meteen, maar dit soort details zijn vreselijk belangrijk. Als je dit ziet, betekend dit dat je overhemd aan vervanging toe is.

Tip 4: Houd je aan de 80-20 regel

Wij vertellen onze klanten vaak over de 80-20 regel. Wat wij daarmee bedoelen? Tachtig procent van de stukken in je kledingkast bestaan uit basics. Denk aan overhemden, mooie broeken, polo’s, colberts en kostuums. Het is slim om deze items aan te schaffen in neutrale kleuren als zwart, grijs en blauw. Zodra deze basisitems versleten zijn, vervang je ze. Daarnaast vul je deze basisgarderobe ieder seizoen met ‘snoepjes’. Dat zijn trendy items zoals een opvallend overhemd of een gekleurd pak.

Tip 5: zo creëer je nieuwe ruimte in je kast

Zin gekregen om je garderobe aan te vullen met mooie items voor naar kantoor? Dan moet je natuurlijk wel eerst ruimte maken in je kledingkast. Ook daarvoor hebben wij een tip: er bestaan verschillende inleverpunten voor je kleding die je niet meer draagt. Daar kunnen jouw kleren worden gerecycled of doorverkocht.

Gerelateerde artikelen

Blog

Vacature verkoopmedewerker 24 uur

Onze medewerkers zijn de belangrijkste factor van onze serviceniveau. Creatieve, gedreven en gepassioneerde talenten met oog voor service en het realiseren van commerciële doelstellingen.

Lees verder
Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?