Wat is de dresscode Black Tie?

Black Tie dresscode ziet men vaak bij gala’s, uitreikingen en bruiloften.

Deze dresscode is erg chique en kent verplichtingen. Heren dragen altijd een zwarte smoking, ook wel tuxedo genoemd. Het smoking jasje is single-breasted, van zwart wol en heeft een satijnen revers.

De pantalon kenmerkt zich door een satijnen bies en geen riemlussen. De bedoeling is dat je hierbij geen riem draagt en een perfect zittend pantalon.

Het is belangrijk om een vlinderdas te dragen in dezelfde kleur zwart als de revers. Hiernaast draag je altijd een spierwit overhemd met blinde sluiting. Dit overhemd draag je altijd met manchetknopen.

Het is belangrijk dat je hierbij geen horloges of sieraden draagt, mits je getrouwd bent mag je wel een trouw ring dragen. Een accessoire die je wel mag dragen is een wit pochet om het af te maken.

Is de gelegenheid minder formeel? Dan mag je ook een andere kleur vlinderdas dragen, bijvoorbeeld rood. Neem dan ook een pochet in dezelfde kleur als de vlinderdas.

Om uw outfit af te maken draagt u zwarte lakschoenen en zwarte sokken die uw benen bedekken tijdens het lopen en zitten.

Gerelateerde artikelen

Blog

Werken moet lonen!

Afgelopen dinsdag 19 september was het Prinsjesdag. Een demissionair kabinet geeft deze dag toch een net wat andere lading en al helemaal met onrust in

Lees verder
Blog

UPV: wat is dat?

We hebben het allemaal wel eens gezien, beelden die we liever niet zien. Grote bergen kleding, ook wel textielafval wat geen nieuwe bestemming krijgt. Veelal

Lees verder
Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?