De herenmode specialist van Utrecht

Wat is een chino?

Sportief, klassiek, trendy of toch formeel. Met deze veelzijdige broek kunt u vrijwel alle kanten op. Maar wat maakt een broek nou precies een chino? En waar moet u op letten bij het kopen van een chino? 

Het beeld van een vormloze, saaie, ouderwetse broek is al lang verleden tijd. Tegenwoordig kan een chino met hetzelfde comfort van uw favoriete spijker/jogging broek gedragen worden, in verschillende (stretch) stoffen en allerlei moderne kleuren. Toch kunt u wat ons betreft nooit de mist in gaan met de tijdloze, goedzittende, khaki variant. Essentieel in de garderobe van de moderne man.  Hieronder zullen wij u wat verder inlichten over wat een broek nou precies een chino maakt.

Het beeld van een vormloze, saaie, ouderwetse broek is al lang verleden tijd.

Wanneer is een broek een chino?

De chino kunt u zien als de katoenen, casual versie van een pantalon. Familie van de jeans. Dit vanwege de gelijkenis in de manier van weven. Echter is de jeans in een blauw/witte, ruwere variant geweven terwijl een chino oorspronkelijk uit een kleur bestaat. In de loop der jaren is dit natuurlijk wat meer een grijs gebied geworden, jeans in zachte, gekleurde stoffen en chino’s in gemêleerde varianten. Toch blijven er een aantal onderscheidende kenmerken.

De schuine steekzakken zijn hier een mooi voorbeeld van, heel typerend voor een chino. In tegenstelling tot de opgestikte zakken bij de jeans zijn er aan de achterzijde twee soorten zakken die u altijd terug zult vinden bij een chino, namelijk de paspelzak of strookzak. (Beide vaak af te sluiten met een knoop.) Omdat dit twee woorden zijn die u waarschijnlijk precies niks zeggen zullen we het verschil hieronder duidelijk illustreren.

Dit zijn de beste chino’s voor mannen

Deel dit bericht :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Win twee overhemden naar keuze

Maak kans op twee overhemden. Kies twee varianten uit zes verschillende overhemden op onderstaande pagina.
Open chat
1
Hallo: wat kunnen wij voor jou doen? Stuur ons een bericht via Whatsapp.