De Broekman historie

Onze visie en history

Ons uitgangspunt is betekenisvol ondernemen. Dit vertalen wij in een aantal waarde proposities. Wij willen betrouwbaar zijn en denken aan de lange termijn. Door continuïteit bestaan wij al 181 jaar en streven wij naar lange termijn relaties met klanten en leveranciers.

Thom Broekman

SINCE 1837

Op 19 maart 1837 openden Johannes Broekman en Annaatje van Essenberg aan de Lange Elisabethstraat in Utrecht een kleermakerij en een winkel in fournituren. Huisnummers bestonden nog niet. Na het overlijden van Johannes zette zijn weduwe de zaak voort onder de naam ‘Weduwe Johannes Broekman’. De winkel specialiseerde zich naast de kleermakerij in beroepskleding. Werklieden, boeren en tuinders uit Utrecht en omgeving wisten de weg naar haar winkel te vinden. Haar zonen Anthonius en Augustinus volgden haar op en zij kochten in 1911 aan de overkant van de straat een aantal panden. Na een grondige verbouwing werd daar op 19 maart 1912 ‘Gebr. Broekman Heerenmode’ geopend. Zodoende werd aan de ene kant van de straat, op nummer 11 en 13, beroepskleding verkocht en aan de andere kant van de straat, op nummer 20, kon men terecht voor ‘het zondagse pak’. In de jaren die volgden groeide Gebr. Broekman uit tot de gerenommeerde herenmodezaak Thom Broekman, terwijl de beroepskledingwinkel uitgroeide tot jeansspecialist De Rode Winkel.

Het predicaat Hofleverancier, toegekend bij het 175 jarig bestaan in 2012, onderschrijft het toonaangevende karakter van Thom Broekman en De Rode Winkel.

Thom Broekman zorgt ervoor dat mannen goed gekleed gaan. Ons ‘geheim’ zit onder andere in het feit dat we altijd goede collecties inkopen. Allemaal van perfecte kwaliteit, met uitstekende pasvormen en gemaakt van de beste materialen.

Photo history

Made to measure

door Thom Broekman
lees meer