Stropdassen

Stropdassen

Een stropdas is een lang, smal en meestal zijden accessoire dat om de hals wordt gedragen, voornamelijk door mannen. Het is een belangrijk onderdeel van formele en zakelijke kleding en wordt vaak gedragen in combinatie met een overhemd en een colbert of pak.

Lengte

De stropdassen zijn meestal ongeveer 145-150 cm lang en wordt om de nek geknoopt met behulp van verschillende knooptechnieken, zoals de Four-in-Hand, de Windsor of de Half-Windsor knoop. De uiteinden word vaak naar beneden gehangen, waardoor ze het karakteristieke “puntige” uiterlijk hebben.

Kleuren

Stropdassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor ze een manier zijn om persoonlijkheid en stijl toe te voegen aan een formele outfit. Ze kunnen effen zijn, gestreept, geruit, gedessineerd of zelfs met motieven zoals paisley of bloemen. De keuze van de stropdas hangt vaak af van de gelegenheid, de kledingstijl en de persoonlijke voorkeur van de drager.

Hoewel stropdassen voornamelijk geassocieerd worden met formele gelegenheden, worden ze ook steeds vaker gedragen in meer casual settings, waar ze dienen als een modieus accent bij een overhemd en een jasje. Wij kijken graag met je mee bij Thom Broekman in Utrecht!

Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?