De herenmode specialist van utrecht

THOM BROEKMAN BESTAAT 181 JAAR

Thom Broekman & De Rode Winkel bestaan op maandag 19 maart 2018, exact 181 jaar. Het Utrechtse Familiebedrijf dat gevestigd is aan de Lange Elisabethstraat is een begrip in Utrecht. Al jaar en dag komt de Utrechter bij de modeonderneming om zich te laten aankleden.

Inmiddels staat de zesde generatie aan het roer. Pauline, Wouter en Daan namen in 2017 het stokje over van hun vader, Tom Broekman. Hij geeft hiermee zijn kinderen de kans om het winkels door te ontwikkelen.

In het pand waar De Rode Winkel is gevestigd is het 181 jaar geleden ook begonnen en rond 1900 kwam daar de huidige Thom Broekman winkel bij. De wereld zag er toen anders uit. Het bedrijf is ontstaan in de tijd dat er nog geen confectie bestond. In de huidige De Rode Winkel werd werkkleding gemaakt en verkocht en bij Thom Broekman het zondagse pak.

Later werd confectie de standaard en ontwikkelde het bedrijf zich tot ware mode ondernemers. De spijkerbroek die als werkkleding diende werd mode onder de jongere generatie. Het zondagse pak werd meer gedragen als nette kleding naar kantoor en er kwam een casual en sportswear stijl bij.

Vandaag de dag zijn De Rode Winkel en Thom Broekman toonaangevende winkel op het gebied van spijkerbroeken en herenmode.

 

Thom Broekman is de herenmode specialist van Utrecht. Het heeft een ruime keuze aan kostuums, overhemden en andere toebehoren. Het personeel van Broekman is een specialist in herenmode na een bezoek aan deze winkel gaat iedere man goed gekleed op pad.

De Rode Winkel is de grootste onafhankelijke spijkerbroeken winkel van Europa, met 6500 jeans op voorraad. Met dit aanbod vindt iedere man en vrouw de perfecte jeans. De Rode Winkel was een van de eerste die de spijkerbroek naar Nederland haalde. Het bedrijf heeft een grote invloed gehad op merken als G-Star en Denham.

Deel dit verhaal:

Made to measure

door Thom Broekman
Afsrpaak maken

Open chat
1
Hallo: wat kunnen wij voor jou doen? Stuur ons een bericht via Whatsapp.
Powered by