Tagliatorre (coming soon)

Alles begon in Martina Franca, Puglia, in de werkplaats van Vito Lerario die bekend stond als Tagliatore omdat hij schoenen uitsneed en stikte.

Deze bijnaam werd geërfd door zijn zoon Franco, die in plaats daarvan besloot zich te wijden aan kleermakerswerk. In 1994 opende hij het bedrijf Confezioni Lerario en in 1999 lanceerde hij het merk Tagliatore. Een familieverhaal dat zijn oorsprong vindt in het teken van authenticiteit en Italiaanse knowhow.


Een familiebedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot de tweede generatie en is gebaseerd op een volledig Italiaanse productielijn. Onder de vier kinderen, die elk een sleutelrol vervullen binnen het bedrijf, is Pino Lerario de creatieve geest en de woordvoerder die het merk aanstuurt en die met nauwgezette aandacht alle plannings- en productiefasen volgt.

“Mijn grootvader produceerde schoenen. Daarna gingen we over op kleding met dezelfde smaak, met die obsessieve aandacht voor design, knowhow, testen en knippen. Ons verhaal is een familieverhaal, we zijn gegroeid en geëvolueerd tot het punt waarop we ons merk in de wereld hebben gelanceerd. Vandaag de dag zijn we een bedrijf met een roeping op maat en in de loop der jaren is er een grote evolutie geweest in het merk. Een van de beste momenten in mijn carrière was zeker toen ik Nino Cerruti ontmoette, niet alleen een groot zakenman maar ook een van de beste ontwerpers van stoffen, die al tientallen jaren elegantie en stijl vertegenwoordigt op internationaal niveau.” Pino Lerario

Bekijk de collectie

Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?