Summer Chique dresscode voor heren

Je hebt een zomerse bruiloft op de planning staan. Het zonnetje schijnt, de lucht is strakblauw en zelfs ‘s avonds kan het nog heerlijk warm zijn. Een driedelig pak is misschien wat aan de warme kant, maar je kunt ook niet op je slippers op een bruiloft aankomen. Hoe vind je de balans?

Hoe kom jij in de zomer chique voor de dag, zonder in te leveren op comfort’? Wanneer kleed je je té warm of té koud? Een gebalanceerde outfit samenstellen is een proces, dat je aandacht en tijd vergt. Om je daarbij te helpen heeft onze dresscode-expert Wouter drie tips voor je verzameld die jou helpen om in je summer chique te stralen.

Het geheim van de laagjes

De temperaturen lopen overdag flink op, maar kunnen s avonds toch weer onverwacht fris zijn. Juist omdat het soms lastig te voorspellen is wat je te wachten staat, is het helemaal niet gek om gewoon op alles voorbereid te zijn. Zorg er daarom voor dat je verschillende lagen combineert, zoals een hoge kwaliteit polo met daar overheen een luchtig colbert. Mocht het je dan te warm worden, kun je de colbert altijd nog uitdoen en zie je er nog steeds goed uit.

Denk na over de stof

Wees zorgvuldig in het kiezen van de stof van je outfit. Stoffen zoals linnen of katoen zijn bijvoorbeeld lekker luchtig, een perfecte keuze voor een warme zomerdag dus! 

Daarnaast is het ook van belang om na te denken over de kleur van de stof. Door het kiezen van lichte kleuren of pasteltinten geef je jouw outfit een extra zomerse uitstraling.

Om het af te maken…

Combineer deze tips met een frisse pantalon of chino. Deze mogen tegenwoordig best wat aan de korte kant zijn zodat de enkel zichtbaar is. Dit geeft nog een extra koel element aan je outfit.

Voeg een mocassin toe om de outfit helemaal compleet te maken. Mocht je dit nou niet hebben, is een chique witte sneaker ook oké.

In ons assortiment vind je alles wat je nodig hebt om met behulp van deze tips jouw eigen Summer Chique look samen te stellen!

Ben jij klaar voor jouw Summer Chique look?

Gerelateerde artikelen

Blog

Werken moet lonen!

Afgelopen dinsdag 19 september was het Prinsjesdag. Een demissionair kabinet geeft deze dag toch een net wat andere lading en al helemaal met onrust in

Lees verder
Blog

UPV: wat is dat?

We hebben het allemaal wel eens gezien, beelden die we liever niet zien. Grote bergen kleding, ook wel textielafval wat geen nieuwe bestemming krijgt. Veelal

Lees verder
Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?