De herenmode specialist van utrecht

Welke maat overhemd heb ik?

De juiste maat van je overhemd bepalen is relatief eenvoudig maar erg belangrijk. Het is niet alleen prettiger als het shirt goed zit, het staat ook mooier, je shirt blijft langer mooi en geeft daarmee meer draagplezier.

Voor het opmeten heb je natuurlijke een centimeter nodig. Wellicht heeft je moeder of oma er nog eentje liggen tussen haar naaibenodigdheden anders heb je er eentje voor een paar euro. Altijd handig om in huis te hebben.

Voordat je gaat meten: Meet zo veel mogelijk op de blote huid en trek de centimeter niet te strak om je lichaam. Meet bij voorkeur ’s middags of ’s avonds. In de ochtend ben je op je slanks en je wilt natuurlijk niet dat je overhemd tegen lunchtijd te strak zit. Heb pen en papier gereed zodat je direct kunt opschrijven welke maten je gemeten hebt.

De boordmaat:

Draag je geen stropdas, dan kun je de boordmaat wat strakker nemen dan wanneer je een stropdas draagt.

Een andere mogelijkheid is om een overhemd op te meten wat je perfect zit. Leg het shirt plat neer en meet over de stof van de kraag de afstand tussen de knoop en het einde van het knoopsgat.

Nu je weet welke boordmaat je nodig hebt kun je naar de taille- en borstomvang kijken.

Meet alle maten normaal en absoluut niet te strak. Alle shirtspecialisten houden rekening met hoe jij je shirt wil dragen. Een super slim fit hoef je dus niet extra strak op te meten. Trek ook je buik niet in of maak je niet extra breed. Dat doe je ook niet de hele dag tijdens het dragen van het overhemd.

Tailleomvang opmeten: Je taille meet je op de plek waar je buik het smalst is. Meet staand en houdt een beetje bewegingsvrijheid.

Borstomvang opmeten: Je borstomvang meet je onder je oksels over je borst heen. Ook hier geldt, meet staand en houdt een beetje bewegingsvrijheid.

Tel altijd 8 tot 12 centimeter op bij wat je gemeten hebt. Zo zorg je dat het overhemd niet strak om je lijf zit of dat de knopen niet dicht kunnen. Ga uit van 8 centimeter als je een super slim fit wilt dragen, 10 centimeter bij een normale slim fit en 12 centimeter als je een ruimvallende regular fit prettig vindt.

De maattabel

Pak nu de maattabel van het merk en de juiste pasvorm erbij. De maattabellen van alle overhemden vindt je onderaan deze pagina. Zoek eerst naar de juiste boordmaat, bekijk of ook de andere maten bij borst en taille goed zijn. Geen enkele maat mag te klein zijn.

Twijfel?

Bij twijfel of je de goede maat gevonden hebt? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel. Als overhemdenspecialist staan we met onze persoonlijke service klaar om het perfecte shirt voor je te vinden. In de winkel kun je alle verschillende fits proberen en adviseren we je graag bij het maken van je keuzes.

Boordmaten en lettermaten.

Sommige merken of pasvormen van overhemden worden niet altijd weergegeven in boordmaten,  maar in lettermaten zoals (S, M, L, XL enz.). Hieronder zie je welke boordmaten en lettermaten dezelfde maat hebben.

Boordmaat 37 en 38 = SMALL (S)

Boordmaat 39 en 40 = MEDIUM (M)

Boordmaat 41 en 42 = LARGE (L)

Boordmaat 43 en 44 = EXTRA LARGE (XL)

Boordmaat 45 en 46 = X-EXTRA LARGE (XXL)

Boordmaat 47 en 48 =  XX-EXTRA LARGE (XXXL)

Deel dit verhaal:

Made to measure

door Thom Broekman
Afsrpaak maken

Open chat
1
Hallo: wat kunnen wij voor jou doen? Stuur ons een bericht via Whatsapp.
Powered by