De herenmode specialist van utrecht

Dresscode: Tenue de Ville

Tenue de Ville is een dresscode die vaak gedragen wordt bij bruiloften, openingen, buitenfeesten of strandfeesten. Het is een nette dresscode, maar niet te chique.

Tenue de Ville betekent letterlijk: kleding die je naar de stad draagt en wordt daarom ook wel stadskledij genoemd. Het is een dresscode die vooral overdag voorkomt en zich kenmerkt door de nette stijl.

De Tenue de Ville dresscode stamt uit de tijd dat men zich nog formeel kleedde voor buitenhuis, de tijd dat mode steeds vaker ook op straat gedragen werd.

Bij dames wordt Tenue de Ville vaak geassocieerd met lichte (pastel)kleuren. Heren dragen doorgaans een effen blauw of (donker)grijs pak. Zwart is niet verboden, maar is minder gebruikelijk.

De dresscode vraagt om een subtiele ‘touch’. Een outfit moet netjes, geraffineerd en passend zijn. Opvallende Kleding, accessoires of make-up horen niet bij Tenue de Ville.

Tenue de Ville in het kort

  • Tenue de Ville is formeel, niet te chique
  • Zomers, pastelkleuren zijn gebruikelijk
  • Een (maat)pak met licht overhemd
  • Zwart komt minder vaak voor
  • Stropdas bij formele gelegenheden verplicht
  • Details belangrijk: manchet, pochet, broche

 

De perfecte Tenue de Ville outfit:

Tenue de Ville is nette kleding voor overdag. Heren dragen bij deze dresscode doorgaans een maatpak.

Het is toegestaan om te combineren en te experimenteren met je kleding, maar over het algemeen wordt dit afgeraden. Hoe subtieler je je kleedt, des te beter.

Voor de kleur van het pak wordt vaak voor effen blauw, grijs of zwart gekozen. Hoewel bruin een tijdje als ‘not done’ te boek stond, mag dit tegenwoordig gewoon weer. Zeker als je gekleed gaat in vintage stijl met bijvoorbeeld een geruit vlinderdasje en bretels is dit een goede kleur keuze. Strepen mogen ook, maar hou het subtiel.

Bij het pak draag je altijd een overhemd in een lichtere kleur dan het kostuum. Daarnaast is het dragen van een stropdas verplicht.

Voor passend schoeisel zijn brogues de beste optie. Kies idealiter voor donkere leren schoenen met een bijpassende riem.

 

Deel dit verhaal:
Avatar

Geschreven door:

Thom Broekman

Zoeken

Made to measure

door Thom Broekman
Afsrpaak maken

Open chat
1
Hallo: wat kunnen wij voor jou doen? Stuur ons een bericht via Whatsapp.
Powered by