De herenmode specialist van utrecht

Dresscode: Smart Casual

Smart Casual zegt het al een beetje. Je kleedt je casual, maar met een chique randje. ‘Smart’ staat hier voor netjes. Je bent vrij in kledingkeuze. Uiteraard moet de kleding wel elegant, modieus en netjes zijn. Je weet immers nooit wie je tegenkomt.

De Smart Casual dresscode wordt vaak gehanteerd binnen creatieve bedrijven, zoals marketing- of designbureaus. Ook duikt de dresscode steeds vaker op bij semi-formele gelegenheden, zoals een netwerkborrel of bruiloft.

Bij de Smart Casual dresscode is het de bedoeling dat je je kleding op een creatieve en speelse manier combineert, mits het geheel er netjes en goed samengesteld uitziet.

Smart Casual is niet altijd even makkelijk te omschrijven, omdat de dresscode op veel verschillende manieren is te interpreteren.

Welke kleding gepast is, hangt grotendeels af van het type gelegenheid. Vraag je dus altijd af of de kleding gepast is voor de gelegenheid.

Smart Casual in het kort

  • Smart Casual is Casual kleding met een slimme twist
  • Een semi-nette outfit, zodat je op alles bent voorbereid
  • Een spijkerbroek is té casual voor deze dresscode
  • Geschikt voor op werk of een eerste afspraakje

 

De perfecte Smart Casual outfit

Smart Casual staat voor comfortabel en netjes. Voor heren betekent dit dat een mooie blouse de basis is. Deze kun je combineren met meerdere soorten broeken. Je kunt voor chique gaan en een pantalon aantrekken, maar een chino is een betere keuze. Zo houd je je outfit casual.

Een stropdas bij deze outfit kan, maar hoeft niet.

Het colbert wordt alleen gedragen als het weer dit toestaat. Een (maat)pak is niet nodig.

Voorbeelden van geschikte outfits zijn: een mooie chino met een blouse en een hip colbert, of een nette zwarte skinny jeans met een blouse en een bijpassende stropdas.

Jeans met scheuren of een (te) opvallende wassing zijn niet toegestaan.

Daarnaast zijn sneakers ook vaak te casual. Denk liever aan hippe, maar nette schoenen.

Smart Casual en Casual Chic: het verschil

Naast de dresscodes Casual en Smart Casual, is er nog een derde variant: Casual Chic. Het verschil tussen Casual Chic en Smart Casual is klein.

Over het algemeen gaat Casual Chic voor een iets klassiekere look, met kleinere oorbellen, minder opvallende horloges en andere accessoires.

Ook zijn de schoenen doorgaans iets klassieker en de tassen minder opvallend.

Deel dit verhaal:
Avatar

Geschreven door:

Thom Broekman

Zoeken

Made to measure

door Thom Broekman
Afsrpaak maken

Open chat
1
Hallo: wat kunnen wij voor jou doen? Stuur ons een bericht via Whatsapp.
Powered by