Hoe strik je een stropdas

Een stropdas strikken is niet voor iedereen dagelijkse kost. Er zijn ook vele manieren om de stropdas te strikken. De wijze waarop een stropdas wordt gestrikt is zeer afhankelijk van het modebeeld van dat moment. Een stropdas niet goed gestrikt is staat natuurlijk slordig en Thom Broekman wil natuurlijk dat u perfect gekleed op pad kan gaan. Thom Broekman legt uit op welke manieren u een stropdas kan strikken, zodat uw stropdas past de gelegenheid en bij uzelf. Een goed gestrikte das onderscheidt u.

Een stropdas is een overtuigend onderdeel van de zakelijke, business gerelateerde of extravagante outfit. Als u met een stropdas voor de dag wilt komen dan moet u de handigheid leren, hoe u een das moet knopen. Een stropdas trekt u niet zomaar aan in tegenstelling tot andere kledingstukken. In het kort maakt u het verschil tegenover mannen die geen das kunnen komen.

U moet het zo bekijken: welke man maakt meer indruk? De man die gitaar speelt, of de man die geen gitaar speelt? Wij zijn er om uw stijl naar een hoger niveau te tillen. Daarom hebben stellen wij een vijftal knopen voor die uw outfit afmaakt en past bij de overhemden uit ons assortiment.

Four In Hand ofwel de enkele knoop

Dit is een smallere, bescheiden en beetje asymmetrische knoop. Deze knoop is het meest geschikt voor een button down overhemd. Voor deze knoop kunt u het beste brede stropdassen, gemaakt van zware stoffen gebruiken. Deze knoop zal bij iedereen passen maar ziet er het beste uit bij mannen met een kortere nek omdat de knoop de nek optisch verlengd. Deze knoop kunt u het beste combineren met de boord types WIDESPREAD en KENT.

Dubbele knoop

De dubbele knoop is een inspiratie van de Napolitaanse knoop en lijkt op de Four-In-Hand knoop. Het grootste verschil is dat u in plaats van eenmaal, tweemaal om de lus gaat. Het is een stevige knoop met een perfect kuiltje in het midden. De knoop komt het beste tot zijn recht als u deze flink strak aantrekt. De staart van de das mag langer hangen dan de das zelf. Deze knoop is het beste te combineren met het boord type CUT AWAY. 

Halve Windsor knoop

Een halve Windsor de ingetogen variant van de Windsor knoop. Deze knoop is een symmetrische en driehoekige knoop die perfect past bij een formeel overhemd. Voor deze knoop kunt u het best een bredere das, gemaakt van lichtere of gemiddeld zware stoffen gebruiken. Deze knoop is het beste te combineren met het boord type WIDE SPREAD of CUT AWAY

Volle Windsor knoop

De Windsor is een knoop voor de gevorderde dassen strikkers en is een knoop die indruk maakt. De Windsor moet twee keer om de lus en moet u ervoor zorgen dat de das lang genoeg is aangelegd. De knoop is perfect voor overhemd met een wide spread boord. De das die u hier het beste voor kan gebruiken hebben een moderne streep. Deze knoop is geschikt voor mannen met een stevigere nek.Daarnaast is hij erg geschikt voor mannen met een wat stevigere nek. 

Hoe strikt u een strik?

Een echte man strik zijn strik zelf, met een zelfstrikker laat u zien dat u tijd heeft geïnvesteerd in uw outfit. Het strikken van een zelfstrikker is een echte kunst dus u zal deze moeten oefenen. Besluit dus niet op de dag van het feest of gala dat u dit wel even zelf kan. Neem de tijd en oefen voor de spiegel.

Shop Stropdassen online

Gerelateerde artikelen

Blog

Werken moet lonen!

Afgelopen dinsdag 19 september was het Prinsjesdag. Een demissionair kabinet geeft deze dag toch een net wat andere lading en al helemaal met onrust in

Lees verder
Blog

UPV: wat is dat?

We hebben het allemaal wel eens gezien, beelden die we liever niet zien. Grote bergen kleding, ook wel textielafval wat geen nieuwe bestemming krijgt. Veelal

Lees verder
Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?