Dresscode Gala voor heren

Wat draag je naar een gala? De gala dresscode komt vaak voor bij schoolgala’s, uitreikingen en feestelijke gelegenheden.

Eigenlijk is het dragen van een klassieke smoking de veiligste optie. Je kan ook gaan voor een rokkostuum maar dat kan net te overdressed zijn. Bij het dragen van een smoking is het belangrijk dat het een klassiek gesneden pasvorm heeft. Het is belangrijk dat de pantalon goed op lengte is, niet te kort. Met één knik aan de onderkant zodat hij mooi op de schoenen valt. De pantalon moet ook een satijnen bies hebben. Onder je smoking draag je een spierwit overhemd met blinde sluiting en manchetknopen. Voor het jasje is het belangrijk dat de revers van satijn zijn. In het algemeen draagt men een klassieke zwarte smoking.

Wil je echt iets anders? Kies dan bijvoorbeeld voor een wit smoking jasje met zwarte pantalon.  Bij een smoking draag je manchetknopen, een vlinderdas en een wit pochet. Voor de rest draag je geen accessoires zoals horloges. Om het af te maken draag je zwarte lakschoenen en zwarte sokken. Je kan het ook met velvet loafers combineren.

Deel dit bericht :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Open chat
1
Hallo: wat kunnen wij voor jou doen? Stuur ons een bericht via Whatsapp.