De herenmode specialist van utrecht

Business

Business is een veelvoorkomende dresscode. Je komt deze dresscode vooral tegen in het bedrijfsleven. Met name in de financiële sector en advocatuur wordt van medewerkers verwacht dat zij formeel gekleed voor de dag komen.

Het belangrijkste bij de dresscode Business is het formele en zakelijke uiterlijk van de outfit. Voor heren betekent dit per definitie een pak, stropdas en nette, dichte schoenen.

Uiterlijke verzorging is essentieel. Met name voor beroepen waarbij er veel contact is met zakelijke relaties, is het belangrijk om representatief voor de dag te komen. Als vertegenwoordiger van het bedrijf dien je namelijk ten alle tijde een professionele indruk te maken.

Business voor heren in het kort

  • Business is een zakelijke dresscode
  • Businesskleding: een pak of net pantalon inclusief overhemd
  • Kleuren: blauw, wit, grijs, zwart, taupe, beige of bruin
  • Accessoires: zorg voor subtiele en nette accessoires

 

De perfecte Business outfit:

Ondanks dat deze dresscode zakelijk is, verschilt de mate van formaliteit per bedrijf of bijeenkomst. Daarom is het handig om van tevoren te bekijken hoe formeel de gelegenheid is.

Het belangrijkste bij aanschaf van een Business outfit: de kleur moet matchen! Verder zijn drukke prints en hele felle kleuren af te raden.

Een Business outfit is vaak rustig en in één kleur. Nette schoenen zijn ook belangrijk. Slippers of sportschoenen zijn absoluut een no-go bij de Business dresscode.

 

Deel dit verhaal:
Avatar

Geschreven door:

Thom Broekman

Zoeken

Made to measure

door Thom Broekman
Afsrpaak maken

Open chat
1
Hallo: wat kunnen wij voor jou doen? Stuur ons een bericht via Whatsapp.
Powered by