14 duurzame woningen boven winkel Thom Broekman in historische binnenstad van Utrecht

Het pand waar de winkel van Thom Broekman, sinds 1837, gehuisvest is  zal door de eigenaar grondig onder handen worden genomen.

Voor dit pand, gelegen in het kernwinkelgebied van de historische binnenstad van Utrecht aan de Lange Elisabethstraat/ Korte Elisabethstraat en Achter Clarenburg, is door Thomas Kemme Architecten uit ‘s-Hertogenbosch een uitdagend gebouw ontworpen. Daarbij blijft behouden wat goed en bruikbaar is.

De karakteristieke gevel van het pand van Thom Broekman aan de Lange Elisabethstraat-zijde wordt gerestaureerd. Zodoende blijft dit kenmerkende stadsgezicht behouden. Het betonnen karkas van het winkelgedeelte aan Achter Clarenburg blijft uit duurzaamheidsoverwegingen staan en voorzien van een nieuwe gevel. Door middel van het hergebruik van hemelwater en alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen zal het energiegebruik voor de winkel en de woningen zo laag mogelijk worden.

Previous slide
Next slide

TIJDELIJKE VERHUIZING VAN THOM BROEKMAN

De begane grond, waar Thom Broekman gevestigd is, blijft winkelruimte. Thom Broekman verhuist tijdelijk naar het 150 meter verderop gelegen iconische pand Steenweg 42-44, tegenover de HEMA. Voor wie het zich nog kan herinneringen: hier waren voorheen Verbon Interieurs en Massimo Dutti gevestigd.

Na de verbouwing keert Thom Broekman terug op de oude vertrouwde locatie.

Vanaf 1 februari 2023 is Thom Broekman gevestigd op Steenweg 42-44

DUURZAME EN LEEFBARE APPARTEMENTEN

De 1e en 2e verdieping, momenteel in gebruik als kantoor- en magazijnruimte, krijgen een woonfunctie. Hier worden 14 appartementen gerealiseerd, variërend van ± 40 m² tot ± 70 m².

De toekomstige huurders krijgen onder andere de beschikking over een gezamenlijke binnentuin met uitzicht op de Domtoren en een inpandige fietsenstalling.

De voor dit bijzondere binnenstadproject benodigde omgevingsvergunning is inmiddels verstrekt. De Commissie Welstand en Monumenten van de gemeente Utrecht is zeer te spreken over de plannen voor ‘De Elisabeth’ waarmee 14 nieuwe woningen worden toegevoegd aan het woningbestand. Het project wordt gefinancierd door ABN Amro.

De verbouwing start in februari 2023. Naar verwachting zal het geheel in het 3e kwartaal van 2024 worden opgeleverd.

Inschrijving voor de huur van appartementen start media 2024.

Gerelateerde artikelen

Blog

Werken moet lonen!

Afgelopen dinsdag 19 september was het Prinsjesdag. Een demissionair kabinet geeft deze dag toch een net wat andere lading en al helemaal met onrust in

Lees verder
Blog

UPV: wat is dat?

We hebben het allemaal wel eens gezien, beelden die we liever niet zien. Grote bergen kleding, ook wel textielafval wat geen nieuwe bestemming krijgt. Veelal

Lees verder
Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?