12 duurzame woningen boven winkel Thom Broekman in historische binnenstad van Utrecht

Het pand waar de winkel van Thom Broekman, sinds 1837, gehuisvest is  zal door de eigenaar grondig onder handen worden genomen.

Voor dit pand, gelegen in het kernwinkelgebied van de historische binnenstad van Utrecht aan de Lange Elisabethstraat/ Korte Elisabethstraat en Achter Clarenburg, is door Thomas Kemme Architecten uit ‘s-Hertogenbosch een uitdagend gebouw ontworpen. Daarbij blijft behouden wat goed en bruikbaar is.

De karakteristieke gevel van het pand van Thom Broekman aan de Lange Elisabethstraat-zijde wordt gerestaureerd. Zodoende blijft dit kenmerkende stadsgezicht behouden. Het betonnen karkas van het winkelgedeelte aan Achter Clarenburg blijft uit duurzaamheidsoverwegingen staan en voorzien van een nieuwe gevel. Door middel van het hergebruik van hemelwater en alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen zal het energiegebruik voor de winkel en de woningen zo laag mogelijk worden.

Vorige slide
Volgende slide

TIJDELIJKE VERHUIZING VAN THOM BROEKMAN

De begane grond, waar Thom Broekman gevestigd is, blijft winkelruimte. Thom Broekman verhuist tijdelijk naar het 150 meter verderop gelegen iconische pand Steenweg 42-44, tegenover de HEMA. Voor wie het zich nog kan herinneringen: hier waren voorheen Verbon Interieurs en Massimo Dutti gevestigd.

Na de verbouwing keert Thom Broekman terug op de oude vertrouwde locatie.

Vanaf 1 februari 2023 is Thom Broekman gevestigd op Steenweg 42-44

DUURZAME EN LEEFBARE APPARTEMENTEN

De 1e en 2e verdieping, momenteel in gebruik als kantoor- en magazijnruimte, krijgen een woonfunctie. Hier worden 12 appartementen gerealiseerd, variërend van ± 40 m² tot ± 70 m².

De toekomstige huurders krijgen onder andere de beschikking over een gezamenlijke binnentuin met uitzicht op de Domtoren en een inpandige fietsenstalling.

De voor dit bijzondere binnenstadproject benodigde omgevingsvergunning is inmiddels verstrekt. De Commissie Welstand en Monumenten van de gemeente Utrecht is zeer te spreken over de plannen voor ‘De Elisabeth’ waarmee 14 nieuwe woningen worden toegevoegd aan het woningbestand. Het project wordt gefinancierd door ABN Amro.

De verbouwing start in februari 2023. Naar verwachting zal het geheel in het 3e kwartaal van 2024 worden opgeleverd.

Inschrijving voor de huur van appartementen start media 2024.

Gerelateerde artikelen

Blog

Vacature verkoopmedewerker 24 uur

Onze medewerkers zijn de belangrijkste factor van onze serviceniveau. Creatieve, gedreven en gepassioneerde talenten met oog voor service en het realiseren van commerciële doelstellingen.

Lees verder
Start chat
Chat met Thom
Thom Broekman Whatsapp
Welkom bij Thom Broekman! Waarmee kan ik helpen?