History

Home / History

Wij zien ‘mannen aankleden’ als een vak, ons vak.
Niemand verstaat dat vak zo goed als wij.

Thom Broekman, since 1837

Op 19 maart 1837 openden Johannes Broekman en Annaatje van Essenberg aan de Lange Elisabethstraat in Utrecht een kleermakerij en een winkel in fournituren. Huisnummers bestonden nog niet. Na het overlijden van Johannes zette zijn weduwe de zaak voort onder de naam ‘Weduwe Johannes Broekman’. De winkel specialiseerde zich naast de kleermakerij in beroepskleding. Werklieden, boeren en tuinders uit Utrecht en omgeving wisten de weg naar haar winkel te vinden. Haar zonen Anthonius en Augustinus volgden haar op en zij kochten in 1911 aan de overkant van de straat een aantal panden. Na een grondige verbouwing werd daar op 19 maart 1912 ‘Gebr. Broekman Heerenmode’ geopend. Zodoende werd aan de ene kant van de straat, op nummer 11 en 13, beroepskleding verkocht en aan de andere kant van de straat, op nummer 20, kon men terecht voor ‘het zondagse pak’. In de jaren die volgden groeide Gebr. Broekman uit tot de gerenommeerde herenmodezaak Thom Broekman, terwijl de beroepskledingwinkel uitgroeide tot jeansspecialist De Rode Winkel.

Het predicaat Hofleverancier, toegekend bij het 175 jarig bestaan in 2012, onderschrijft het toonaangevende karakter van Thom Broekman en De Rode Winkel.

Thom Broekman zorgt ervoor dat mannen goed gekleed gaan. Ons ‘geheim’ zit onder andere in het feit dat we altijd goede collecties inkopen. Allemaal van perfecte kwaliteit, met uitstekende pasvormen en gemaakt van de beste materialen.

Hofleverancier

‘Het heeft hare majesteit de Koningin behaagd Broekman De Rode Winkel het predicaat Hofleverancier toe te kennen’. Met deze woorden maakte de Commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht, de heer Robbertsen, op 19 maart 2012 bekend dat Thom Broekman en De Rode Winkel het predicaat Hofleverancier werd toegekend.

Het is een Koninklijke onderscheiding die als het ware het respect, de waardering en het vertrouwen van de Vorstin of de Vorst, symboliseren tegenover de onderneming die het predicaat mag voeren.

Dit predicaat staat voor bewezen kwaliteit, maatschappelijke betrokkenheid en goed ondernemerschap met oog voor mens en omgeving.

Erkend Leerbedrijf

Thom Broekman is een erkend leerbedrijf.

Zowel voor Logistiek, KCH (Kenniscentrum Handel), Stichting GOC (Grafimedia), als voor Nimeto is Thom Broekman een erkend leerbedrijf.

Hierdoor zijn stagiaires bij Thom Broekman in goede handen.

Zoek je een stageplaats? Stuur een mail met je motivatie en CV naar secretariaat@broekmanderodewinkel.nl.